avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce se poate face?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce se poate face?

Situatia este delicata.Este vorba despre o viitoare mama singura , care va naste curand.Cei doi nu sunt casatoriti , ba mai mult , tatal biologic al copilului ce se va naste a parasit-o pe mamica , cand a aflat despre sarcina , nu mai da nici un semn de viata. Dupa spusele lui , el nu poate accepta ideea ca va deveni tata. Viitoarea mamica este disperata. Zilele acestea , fiind la un control medical intr-o maternitate , a citit cu stupoare pe peretele colidorului un anunt al spitalului , un fel de regulament , din care reiese ca pentru nounascutii care provin dinafara casatoriei se cer certificatele de nastere si buletinele -original si copie- al ambilor parinti. In acel regulament mai scrie ca inregistrarea nounascutului este obligatorie in primele 24 de ore de la nastere - probabil din cauza abandonului masiv de nounascuti- si ca nu se externeaza nounascutii pana nu se intocmeste acesta procedura. Ce poate face viitoarea mamica in cazul in care tatal biologic nu vrea sa vina cu actele lui la inregistrarea nounascutului ? Copilul nu poate sta in maternitate pana se termina un proces de paternitate , care ma gandesc , poate dura in timp...Ce o sfatuiti pe mamica sa faca in sityuatia data ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters177044 , utilizator 15:03, 20 Noiembrie 2010
[ link extern ]

nu aveti nevoie neaparat de tata pt a-i face certificat copilului. pana la finalizarea procesului de paternitate, copilul nu va avea si tata in certificat
ce i se poate intampla tatalui biologic,daca refuza testul ADN la proces ? poate fi obligat cumva sa il faca ?
si daca mama facuse inseminare artificiala , care tata venea cu buletinul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
praporgescu, utilizator
nu poate fi obligat, asta nu inseamna ca nu va "deveni" tata :)

"Pentru admiterea actiunii in stabilirea paternitatii trebuie sa se dovedeasca: nasterea copilului, relatiile intime in timpul conceptiei dintre pretinsul tata si mama, precum si faptul ca din aceste relatii a rezultat copilul. Dovada paternitatii se face prin orice mijloc de proba: martori, inscrisuri, marturii, prezumtii"
eventual,tatalui biologic al viitorului copil i se poate trimite o instiintare oficiala despre existenta sarcinii,sau a copilului dupa nastere prin executor judecatoresc?
pentru ca refuza orice fel de dialog...instiintarea ar fi utila ca si act la dosarul de paternitate ce i se va intenta ulterior?

Alte discuții în legătură

Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)
Proces de paternitate intentat de mama ContSters218056 ContSters218056 In ce termen de la nasterea copilului , o mama poate solicita recunoasterea paternitatii de catre tatal biologic :-/ Ma refer la tatal care nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate / pensie alimentara situatia este urmatoarea> astept un bb. tatal biologic, fostul prieten, nu vrea sa recunoasca copilul. nu stiu cum se procedeaza. la momentul nasterii ... (vezi toată discuția)